Elazığ'da tarım devrimi: 4 bin 500 ton et ve bin 250 kişiye istihdam geliyor

GÜNDEM Yayınlanma : 08 Aralık 2025 19:00 Düzenleme : 08 Aralık 2025 19:00
Elazığ'da tarım devrimi: 4 bin 500 ton et ve bin 250 kişiye istihdam geliyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ'daki Cevizdere Besi Organize Tarım Bölgesi'nin altyapısının tamamlandığını açıkladı. Proje, yıllık 4 bin 500 ton et üretimi ve bin 250 kişiye istihdam sağlayacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ'da hayata geçirilecek Cevizdere Besi Organize Tarım Bölgesi'nin altyapı çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Bakan Yumaklı, bu yatırımın bölgenin tarımsal ve ekonomik potansiyeline büyük bir katkı sağlayacağını vurguladı.

MODERN BESİ İŞLETMELERİ KURULUYOR

855 dekar üretim alanında 61 modern besi işletmesinin kurulacağı proje, bölgenin üretim gücünü artırmayı hedefliyor. Bu işletmeler, yıllık 4 bin 500 ton kırmızı et üretimi kapasitesine sahip olacak.

BİN 250 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Projenin en önemli getirilerinden biri de istihdam. Cevizdere Besi Organize Tarım Bölgesi, tam kapasite faaliyete geçtiğinde bin 250 kişiye iş imkanı sunacak. Bu durum, Elazığ'ın ekonomik kalkınmasına önemli bir destek olacak. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bereketli olsun" diyerek projeye olan inancını ve umudunu dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.