Elazığ'da yeni yılın arefesinde doğan buzağılar, hayvancılıkla uğraşan besicilerin yüzünü güldürdü. Kentte geniş bir arazide büyükbaş hayvancılık yapan Ömer Erdem, bir inekten ikiz buzağı alarak sevincini ikiye katladı. Erdem, bu mutlu olayın yanı sıra hayvancılık sektörünün karşılaştığı zorluklara da dikkat çekti.

ŞAP HASTALIĞI VE İTHALAT UYARISI
Ömer Erdem, Şap hastalığının Türkiye'nin birçok bölgesinde ciddi zararlara yol açtığını, ancak kendi bölgesinde alınan önlemler sayesinde etkisinin sınırlı kaldığını belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün aşılama çalışmalarını öven Erdem, sağlıklı buzağı yetiştirilmesi durumunda hayvan ithalatına gerek kalmayacağını vurguladı. Türkiye genelinde yıllık yaklaşık 400-500 bin hayvanın öldüğünü ve benzer sayıda hayvanın ithal edildiğini ifade etti.

ÜRETİCİLERE HİJYEN VE AŞI ÇAĞRISI
Erdem, üreticilerin hijyen kurallarına dikkat etmesi ve aşılarını zamanında yaptırması gerektiğini söyledi. Bu sayede sağlıklı buzağıların yetiştirilebileceğini ve hayvan ithalatından kurtulmanın mümkün olabileceğini dile getirdi. Bir ineğin yılda sadece bir buzağı doğurabildiğini ve gebelik sürecinin uzun olduğunu hatırlatarak, her buzağının değerli olduğunu vurguladı. Kendisinin geçen hafta bir inekten iki buzağı elde ettiğini ve bunun bir lütuf olduğunu sözlerine ekledi.







