Elazığlı genç karateci Ali Akif Kaymaz, Türkiye şampiyonu oldu!

SPOR Yayınlanma : 29 Mart 2026 19:33 Düzenleme : 29 Mart 2026 19:33
Elazığlı genç karateci Ali Akif Kaymaz, Türkiye şampiyonu oldu!
Elazığlı genç karateci Ali Akif Kaymaz, Antalya'da düzenlenen Türkiye şampiyonasında 47 kilo kategorisinde birincilik elde etti. Sporcu ve antrenörü tebrik edildi.

Antalya'da düzenlenen Yeşilay Metin Demir Türkiye Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası'nda Elazığlı sporcu Ali Akif Kaymaz, büyük bir başarıya imza atarak Türkiye birincisi oldu.

Genç sporcudan tarihi zafer

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olan 2012 doğumlu Ali Akif Kaymaz, 47 kilogram kategorisinde sergilediği üstün performansla dikkat çekti. Halit Hoca İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi olan Kaymaz, rakiplerini birer birer eleyerek finale yükseldi ve final müsabakasında da gösterdiği etkin mücadeleyle şampiyonluğa ulaştı.

Gururlandıran başarı ve destek mesajı

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, sporcunun başarısını kutlayarak şu açıklamayı yaptı: "Antalya'da düzenlenen şampiyonada 2012 doğumlu erkekler 47 kilogram kategorisinde Türkiye birincisi olan sporcumuz Ali Akif Kaymaz bizleri gururlandırmıştır. Sporcumuzu ve antrenörü Veysel Sarıgül'ü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. İl Müdürlüğü olarak sporcularımızın her zaman yanında olmaya ve onların gelişimi için tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.