En düşük emekli maaşı için gözler Meclis’te: Rakam bugün netleşiyor

EKONOMİ Yayınlanma : 09 Ocak 2026 09:58 Düzenleme : 09 Ocak 2026 10:02
En düşük emekli maaşı için gözler Meclis’te: Rakam bugün netleşiyor
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren kanun teklifi bugün TBMM’ye sunuluyor. Asgari ücret işveren desteği ve fahiş aidatlar da düzenlemede yer alıyor.

AK Parti, en düşük emekli aylığının artırılmasını da kapsayan kanun teklifini bugün TBMM Başkanlığı’na sunacak. Teklifte, asgari ücret işveren desteğinin 1270 liraya yükseltilmesine yönelik düzenleme de bulunuyor.

AK Parti milletvekilleri, Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında, en düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin düzenlemeyi de içeren yaklaşık 15 maddelik kanun teklifinin hazırlıklarını tamamladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI BUGÜN NETLEŞECEK

En düşük emekli maaşının yükseltilmesine ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun teklifi, bugün AK Parti Grup Başkanı Güler tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulacak.

En düşük emekli aylığına ilişkin rakam, bugün yapılacak değerlendirmenin ardından netleştirilecek. Teklifte ayrıca asgari ücret işveren desteğinin 1270 liraya çıkarılmasına yönelik düzenleme de yer alacak.

FAHİŞ SİTE AİDATLARINA YÖNELİK DÜZENLEME DE MECLİS’E GELİYOR

Güler, “kiramdan fazla aidat ödüyorum” şikayetleri dikkate alınarak hazırlanan fahiş site aidatlarına ilişkin kanun teklifinin de TBMM Başkanlığı’na sunulacağını açıkladı.

Teklife göre, sitelerde demirbaş yenileme, altyapı, bakım, onarım ve temizlik gibi hizmetler öncelikle yönetimlerce projelendirilecek. Bu hizmetler için teklifler alınacak ve kat maliklerinin onayına sunulacak. Onaylanan hizmetler için belirlenecek oranlarda aidat toplanacak; onay alınmadan aidat toplanamayacak.

Düzenlemeyle, aidat giderlerinin şeffaf yürütülmesi, yüksek aidatların önüne geçilmesi ve suistimallerin engellenmesi amaçlanıyor.

TARIM ARAZİLERİ VE TAŞINMAZLAR İÇİN YENİ İMKAN

Teklifte ayrıca, farklı nedenlerle ödeme yapılamamış ya da başvurusu çeşitli gerekçelerle tamamlanamamış tarım arazileri ve bazı taşınmazlara ilişkin hak sahiplerine yeni bir imkan tanınarak süre verilmesi öngörülüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.