3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Konya ve Aksaray'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu özel gün, engelli bireylerin toplumsal hayata daha aktif katılımını teşvik etmeyi ve farkındalığı artırmayı amaçladı.
MEVLANA KÜLTÜR MERKEZİ'NDE COŞKULU BAŞLANGIÇ
Konya'da Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleşen program, özel bireylerden oluşan mehteran takımının gösterisiyle başladı. Ardından, işitme engellilerden oluşan öğrencilerin işaret diliyle eşlik ettiği İstiklal Marşı okundu. Konya Valisi İbrahim Akın, yaptığı konuşmada engelli bireylerin eğitim, sosyal ve kültürel hayata entegrasyonunun önemine vurgu yaptı. Vali Akın, devletin engellilerin toplumsal yaşama eşit ve bağımsız katılımını desteklemek amacıyla ulaşım, kültür-sanat, eğitim, istihdam ve sosyal destek alanlarında kapsamlı hizmetler sunduğunu belirtti. Karatay Vefa Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin sunduğu "Filistin Özgürlük Dansı" ve farklı alanlardaki önemli şahsiyetleri canlandırdıkları gösteri büyük beğeni topladı. Program, Karatay Özel Eğitim Destek Okulu öğrencilerinin sema gösterisiyle renklendi.
AKSARAY'DA FARKINDALIK VURGUSU
Aksaray'da da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir farkındalık programı düzenlendi. Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nurettin Ulaş, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında ilan edilen Dünya Engelliler Günü'nün amacını anlattı. Ulaş, engelli vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmenin ve onları desteklemenin sosyal devlet anlayışının temelini oluşturduğunu vurgulayarak, devletin ekonomik, sosyal destekler, eğitim, istihdam fırsatları gibi pek çok kolaylaştırıcı imkanı hayata geçirdiğini dile getirdi. Aksaray Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya ise devletin kendilerine sunduğu büyük destek için teşekkürlerini iletti. Etkinlikler, mehteran takımı ve tiyatro gösterisiyle sona erdi.








