Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Çelebi Hava Servisi arasında, havacılık sektörüne nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Rektörlük Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, protokolün öğrencilerin pratik becerilerini geliştireceği ve sektöre katkı sağlayacağı vurgulandı.

TEORİK BİLGİ PRATİKLE BULUŞUYOR
Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, imza töreninde yaptığı konuşmada, teorik eğitimin yanında pratik uygulamaların yaygınlaşmasının gençlerin gelişimine büyük katkılar sağladığını belirterek, iş birliğinin hayırlı olmasını diledi. Çelebi Hava Servisi Güney Bölge İnsan Kaynakları Müdürü Gökçe Kulaksızoğlu da, ERÜ ile uzun yıllardır süren çalışmaların bu protokolle daha da güçleneceğini ve çalışma alanının genişleyeceğini ifade etti.

ÖĞRENCİLERE İSTİHDAM FIRSATI
Protokol kapsamında, sivil havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu yüksek düzeyde teorik ve uygulama bilgisine sahip insan kaynağının yetiştirilmesi hedefleniyor. Öğrenciler, Çelebi bünyesinde sertifikalı eğitimler alacak ve bu eğitimleri başarıyla tamamlayanlar, Çelebi'nin istihdam programlarında öncelikli olarak değerlendirilecek. Bu iş birliği, hem öğrencilere kariyer fırsatı sunacak hem de sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacak.







