Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, uzun süredir gündemde olan ikamet sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdem, yıllardır süren girişimlerin meyvelerini vermek üzere olduğunu ve taleplerinin karşılık bulacağı konusunda umutlu olduklarını ifade etti.
ANKARA İLE TEMASLAR ARTTI
Başkan Erdem, ikamet sorununu çözmek için yoğun temaslarda bulunduklarını vurgulayarak, konuyu Ankara gündemine bir kez daha taşıdıklarını duyurdu. Kısa süre içinde ikamet engellerinin kaldırılmasını beklediklerini belirten Erdem, bu süreçte önceki Dönem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun tam destek verdiğini de açıkladı.
ALANYA EKONOMİSİ İÇİN KRİTİK ADIM
Erdem, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yabancı sermaye çekme çağrılarının da Alanya’da karşılık bulacağını düşündüğünü dile getirdi. İkamet sorununun yalnızca inşaat ve emlak sektörünü değil, Alanya ekonomisinin tamamını etkilediğini belirten Erdem, bu sorunun bir an önce gündemden çıkarılması gerektiğini vurguladı.








