Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Suudi Arabistan'da gerçekleştirdikleri görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye, Gazze ve Yemen gibi kritik bölgesel konuları ele aldı. İki lider, enerji, savunma sanayii, yatırımlar, ticaret ve teknoloji alanlarında iş birliğini derinleştirme kararı aldı.
ENERJİ VE SAVUNMA İŞ BİRLİĞİNDE YENİ ADIMLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri, özellikle yenilenebilir enerji ve savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda atılacak yeni adımlarla daha ileri bir seviyeye taşımakta kararlı olduklarını vurguladı. Bu kapsamda, iki ülke arasında dört önemli anlaşma imzalandı ve ortak bir açıklama yayımlandı.
GAZZE VE SURİYE İÇİN İNSANİ ÇAĞRI
Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Filistin'de kalıcı barışın sağlanması ve Gazze'nin yeniden imarı için çabalarını sürdürdüğünü belirterek, insani krizin bir an önce son bulması için uluslararası çabaların artırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının bütün bölge için faydalı olacağını vurgulayarak, Türkiye'nin Suriye'nin istikrarına yönelik desteğinin devam edeceğini ve Suudi Arabistan'la iş birliği içinde Suriye'nin yeniden imarı için çalışacaklarını açıkladı.
YEMEN VE DOĞU AFRİKA GÜNDEMDE
Toplantıda, Yemen'deki son durum ve Doğu Afrika'daki gelişmeler de ayrıntılı olarak tartışıldı. İki lider, bölgesel istikrar ve güvenlik konularında ortak hareket etme ve diyaloğu sürdürme konusunda mutabık kaldı.








