Konya’nın Ereğli ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Ümit Akpınar hakkında mobbing ve uygunsuz davranışlar gerekçesiyle verilen soruşturma izni CHP Konya İl Başkanı Nejat Türktaş ve önceki dönem MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun açıklamalarıyla polemiğe dönüştü. Mobbing iddialarında “Ankara’dan getirilen kişi” olarak adı geçen Yasin Kantaş, iddialara belgelerle açıklık getirdi.
Konya’nın Ereğli ilçesi, günlerdir Belediye Başkanı Ümit Akpınar’ın personeline yaptığı mobbing, görev değişikliği, istisnai kadro ile özel kalemde görevlendirilerek kadro verilen personele yapılan haksızlık iddiasıyla çalkalanıyor.
İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma iznine ilişkin Etik Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede, belediye yönetimindeki bazı uygulamaların kamu yöneticilerinin uyması gereken saygınlık ve güven ilkesine aykırı olduğu belirtildi.
Soruşturma izninin ardından Ereğli Belediye binası önünde açıklama yaparak Başkan Akpınar’a sahip çıkan CHP Konya İl Başkanı Türktaş, asılsız olduğunu vurguladığı iddiaları ortaya atanlara “Belediye personelinin sosyal medya hesaplarını takip ederek belediye başkanının paylaşımlarını takip edip etmediklerine göre fişleme yapıldığı iddiaları doğru mudur?
Unvanı mühendis olan bir kişi fiilen sekreter olarak özel kalemde çalıştırıldı mı? Şehir dışından imzalı kağıt üzerinden Ereğli’ye nakil getirilen bir personele aylarca maaş ödendi mi? Bu kişi Ereğli Belediyesi’nde görev yaptı mı?” şeklinde pek çok soru sormuştu.
Türktaş’ın sorularına bugün yanıt veren önceki dönem Belediye Başkanı Oprukçu ise Türktaş’a “Sizin Ankara’dan getirdikleriniz gibi kaçıp gitmeyen, ekmeğine sahip çıkan bu insanlara saldırmak; dün aynı yolla memur olan yöneticilerinizin kendi geçmişine ihanetidir, vefasızlıktır” diye karşılık vermişti.
Açıklamalarda "Ankara’dan Getirilen Kişi” olarak geçen kişi bugün belgeli konuştu. Yasin Kantaş isimli belediye personeli, memuriyeti ve istifasına ilişkin e-Devlet dökümünü sosyal medyadan paylaştı.
Kantaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sizin Ankara’dan getirdikleriniz gibi kaçıp gitmeyen, ekmeğine sahip çıkan bu insanlara saldırmak”
Bana sürekli sorulan soruya ve bu “Ankara’dan getirilen kişi” olarak toplu cevabımdır…
Öncelikle teessüf ederim Sayın Oprukçu. Ben Ankara’da üniversite okudum diye babamın köyü olan Kutören’den ya da annemin köyü olan Acıkuyu’dan atıldım da haberim mi yok?
Ben de bu memleketin öz evladıyım.
Ereğli’yi ziyaret ettiğimde “Ankara’da hangi belediyede çalışıyorsun, oraya geçtiğinizi söylüyorlar” sorusuna sıkça maruz kalıyorum.
Bazı çevrelerce dolaşıma sokulan ve hakkımda çıkarılmak istenen bu bilinçli karalama kampanyasına karşı cevabımdır:
Belediyedeki görevimden sonra memuriyeti kazanıp Ankara’ya memuriyetimi taşıdığım yönündeki iddialar tamamen yalandır. Bu devletin ve milletin parasını böylece acizce yemek bana yakışmaz.
Aşağıda kısa süren memuriyetim ve istifa belgemin e-Devlet dökümü bulunmaktadır. Kamuoyuna saygıyla…
Yasin Kantaş









