Erzincan'da 500 kişiyle rekor denemesi: Düz halay kucaklaştı

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 18 Mayıs 2026 17:51 Düzenleme : 18 Mayıs 2026 17:51
Erzincan'da 500 kişiyle rekor denemesi: Düz halay kucaklaştı
Erzincan'da bir ilkokulun düzenlediği etkinlikte 300 öğrenci ve 200 veli, 500 kişiyle aynı anda Erzincan Düz Halayı çekerek rekor kırdı.
Erzincan'da 500 kişiyle rekor denemesi: Düz halay kucaklaştı

Erzincan'da Kavakyolu Şehit Salih Ay İlkokulu tarafından organize edilen bir etkinlikte, 300 öğrenci ve 200 velinin el ele vererek çektiği düz halay, hafızalara kazınacak görüntüler ortaya çıkardı.

Erzincan\

TÜM ŞEHİR KENETLENDİ

Okul bahçesinde gerçekleştirilen bu coşkulu buluşmada, Erzincan'ın kültürel mirası olan yöresel halk oyunu düz halay, tam 500 kişi tarafından aynı anda icra edildi. Bu organizasyon, sadece öğrencilerin ve velilerin değil, mahalle muhtarlarının da katılımıyla adeta bir toplumsal birliktelik gösterisine dönüştü.

Erzincan\

HALAY HALKASI TARİH YAZDI

Okul Müdürü Oğuz Kürşat Onay'ın da belirttiği üzere, bu etkinlik Erzincan'da şimdiye dek kurulan en kalabalık halay halkası olma özelliğini taşıyor. Drone ile havadan görüntülenen renkli anlar, etkinliğin ne denli büyük bir katılımla ve coşkuyla gerçekleştiğini gözler önüne serdi. Mahalle muhtarları Ömer Dinç ve Gürsel Doğan da bu anlamlı halk oyununa eşlik ederek etkinliğe ayrı bir değer kattı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.