Erzincan'da bir vatandaş, düşen yavru kuşları yeniden doğaya kazandırıyor

YAŞAM Yayınlanma : 27 Haziran 2026 21:41 Düzenleme : 27 Haziran 2026 21:41
Erzincan'da bir vatandaş, düşen yavru kuşları yeniden doğaya kazandırıyor
Murat Aydemir, Erzincan'da düşen yavru kuşların bakımını üstlenerek onları doğaya kazandırıyor. Yaban hayatının korunmasına herkesin katkıda bulunması gerektiğini vurguladı.

Erzincan’ın Çağlayan beldesinde yaşayan Murat Aydemir, evinin bahçesindeki çam ağaçlarından düşen yavru kuşların bakımını üstlenerek onları doğaya kazandırmaya çalışıyor.

YAVRU KUŞLARIN BAKIMI

Aydemir, bahçesindeki çam ağaçlarının her yıl farklı kuş türlerine yuva yaptığını ve yaklaşık 10 yuvanın bulunduğunu ifade etti. Her yıl, anneleri tarafından uçurulmaya çalışılan bazı yavru kuşların kanat ve kuyruk gelişimlerini tamamlayamadıklarını ve bu yüzden yere düştüklerini belirtti. Bu kuşları koruma altına alarak, onlara gerekli bakımı sağladıklarını dile getirdi.

DOĞAYA DÖNÜŞLERİ

Yavru kuşların bakım sürecinin yaklaşık bir aydan fazla sürdüğünü aktaran Aydemir, bu süre zarfında kuşların beslenmelerini sağladıklarını ve uçabilecek olgunluğa ulaşmalarını beklediklerini söyledi. İlk günlerde, kedilerin zarar vermemesi için onları güvenli bir ortamda tuttuklarını ifade eden Aydemir, kuşların zamanla insan sesine alıştığını ve doğaya uyum sağladıklarında kendi istekleriyle uçup gittiklerini belirtti. Onların yeniden özgürce uçtuğunu görmekten mutluluk duyduğunu vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.