Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında, Kış ve Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, vali yardımcıları ve ilgili birim amirleri katıldı. AFAD Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede, 2026 yılının huzur ve güven içinde karşılanması ile yoğun kar yağışına karşı alınan önlemler ele alındı.

OLAĞANÜSTÜ TEDBİRLER MASADA
Toplantıda, olası yollarda kalma durumlarına karşı ulaşım, gıda, konaklama ve yolların açık tutulması gibi konularda yapılan planlamalar değerlendirildi. Valilik koordinesinde, kış şartlarının olumsuzluk yaratmaması için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. Bu kapsamda, asayiş ve trafik güvenliği için Emniyet, Jandarma ve Belediye birimleri 290 araç ve 1800 personelle görev yapacak.

SAĞLIK VE YARDIM HİZMETLERİ HAZIR
Acil Sağlık Hizmetleri 51 araç ve 85 personel, 112 Acil Çağrı Merkezi 27 personel, AFAD ve itfaiye birimleri 26 araç ve 65 personel, Karayolları Şube Şefliği ise 95 araç ve 254 personelle sahada olacak. KYK yurtlarında 1000 kişiyi misafir edecek şekilde planlama yapılırken, Erzincan Belediyesi, AFAD, Kızılay ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle battaniye ve kumanya bulunan 750 çanta hazırlandı. Ayrıca, yolda kalan vatandaşlara 24 saat esasına göre sıcak çorba ikramı yapılması için hazırlıklar tamamlandı.
ALTYAPI ÖNLEMLERİ TAMAM
Toplantıda, telekomünikasyon, elektrik, su ve doğalgaz altyapısında yaşanabilecek olası arızalara karşı ilgili kuruluşlar tarafından gerekli planlamaların yapıldığı vurgulandı. Tüm bu tedbirlerle, Erzincan'ın kışı sorunsuz atlatması hedefleniyor.







