Erzincan'da turşuluk pazarı hareketli

YAŞAM Yayınlanma : 23 Eylül 2025 07:24 Düzenleme : 23 Eylül 2025 07:24
Erzincan'da turşuluk pazarı hareketli
Erzincan'da kışa hazırlık yapan vatandaşların yoğun ilgisiyle turşuluk sebzelerin satışları arttı. Pazarlarda kornişon, biber ve fasulye gibi ürünlerin fiyatları 50 TL ile 100 TL arasında değişiyor.

Erzincan'da mevsimin son mahsulü olan turşuluk ürünler, pazarlarda yerini aldı. Kornişon, biber ve fasulye gibi sebzelerin satışıyla pazarlar hareketli bir görünüme kavuştu.

YOĞUN ALVERİŞ

Kış hazırlıklarını yapan vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan pazar esnafı, memnuniyetini dile getiriyor. Turşunun sağlık faydaları, soğuk algınlığına karşı koruma sağlaması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve kan şekerini dengelemesi gibi etkileri, vatandaşların turşu alışverişine olan talebini artırıyor.

FİYATLAR

Haftanın farklı günlerinde farklı bölgelerde kurulan pazarlarda satılan turşuluk sebzelerin fiyatları şu şekilde: fasulye 100 TL, kornişon 60-100 TL arasında ve biber ise 50 TL.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.