Erzurum'un Tortum ilçesinde bir grup vatandaş, dağlık alanda 'Sarıkız' olarak bilinen dev Solifugae türü canlılarla karşılaştı. Bu iri yapılı canlılar, görenlerin hayretini gizleyemediği anlara sahne oldu.

CİDDİ BİR HAYRETLE KARŞILAŞTILAR
İki adet Sarıkız'ı gören vatandaşlar, yaşadıkları şaşkınlık anlarını cep telefonlarıyla kayda aldı. Görüntülerde, Sarıkız'ın boyutları dikkat çekerek, üzerine bulunduğu yaklaşık 11 santimetre genişliğindeki ahşap yüzeyini neredeyse tamamen kaplamış durumda. Sosyal medyada hızla yayılan bu görüntüler, izleyenlerde merak uyandırdı.
ZEHİRLİ DEĞİL AMA DİKKAT GEREKİYOR
Halk arasında 'Sarıkız örümceği', 'rüzgar akrebi' veya 'börüm' olarak adlandırılan bu canlı, aslında gerçek bir örümcek değil. Bilimsel adı Solifugae olan Sarıkız, örümceğimsiler sınıfında yer alan ayrı bir eklem bacaklıdır. Uzmanlar, Sarıkız'ın zehirli olmadığını belirtse de, güçlü kıskaçlarıyla yaptığı ısırıklar ciddi ağrılara yol açabiliyor. Bu nedenle, ısırık sonrası tıbbi müdahale önerilmektedir. Ayrıca, bu tür, genellikle kurak bölgelerde bulunmakta ve gündüzleri gölge aramak için hareket etmektedir.







