Erzurum'da etkili kar yağışı nedeniyle tam 690 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, yolları açmak için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor, ancak hava koşulları işlerini zorlaştırıyor.

HAVA SICAKLIĞI EKSİ 18 DERECEYE KADAR DÜŞTÜ
Hava sıcaklıklarının eksi 18 derecelere kadar düştüğü Erzurum'da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Gece yağan kar, kent merkezini bir kez daha kapattı. Vatandaşlar, sabah saatlerinde araçlarının üzerinde biriken yaklaşık 30-40 santim yüksekliğindeki karları temizlemek için büyük çaba harcadı.

UZMANLARDAN BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI
Meteoroloji uzmanları, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceğini, buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi beklendiğini açıkladı. Uzmanlar, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yüksek kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.








