Ankara'da kan donduran bir aile dramı yaşandı. Tartışma sonrası eşini bıçaklayarak hayattan koparan zanlı, kaçışının ardından polis ekiplerinin titiz çalışmasıyla yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.
PİKNİK KÂBUSU VE KAÇIŞ
Olay, Akyurt ilçesi Kızık Mahallesi'nde pazar günü gerçekleşti. İddialara göre, psikolojik sorunları olduğu belirtilen Davut Sarıkaya, eşi Zahide Sarıkaya ile piknik yapmak amacıyla gittikleri sera evinde henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Sarıkaya, eşini bıçaklayarak vahşice öldürdü. Cinayetin ardından ise zanlı kayıplara karıştı.
KOVALAMACA SONA ERDİ
Firari koca Davut Sarıkaya'nın, olaydan sonra önce Çubuk ilçesine kaçtığı, burada kimliğini gizlemek için kıyafet değiştirdiği ve geceyi geçirdiği öğrenildi. Ancak kaçışı uzun sürmedi. Sabah saatlerinde yeniden Akyurt'a dönmek üzere yola çıktığı belirlenen zanlı, ilçe girişindeki Çınar Mahallesi'nde kendisini adım adım takip eden polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Sarıkaya, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
'CİNNET GEÇİRDİM' SAVUNMASI
Zanlının emniyetteki ifadesinde, "Ben eşimi öldürmeseydim o beni öldürecekti. Tartışmanın ardından cinnet geçirdim" şeklinde bir savunma yaptığı öğrenildi. Öte yandan, vahşice katledilen Zahide Sarıkaya'nın cenazesi ise dün Akyurt'un Kozayağı Mahallesi'nde sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.








