Eskişehir'de 'New Journalism 101' eğitimi başarıyla tamamlandı

GÜNDEM Yayınlanma : 21 Aralık 2025 18:39 Düzenleme : 21 Aralık 2025 18:39
Eskişehir'de 'New Journalism 101' eğitimi başarıyla tamamlandı
Eskişehir'de düzenlenen 'New Journalism 101' eğitimi, geleceğin gazetecilerini yetiştirmek amacıyla sona erdi. Katılımcılar, Anadolu Ajansı ile önemli bir deneyim kazandı.

Eskişehir'de Anadolu Ajansı (AA) ve Anadolu Üniversitesi Haber Ajansı (AnaHaber) işbirliğiyle düzenlenen 'New Journalism 101' eğitimi sona erdi.

Eğitimde önemli mesajlar verildi

Eğitimin kapanış programında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, üniversitenin hedefinin öğrencileri sektörle daha erken tanıştırmak olduğunu belirtti. Adıgüzel, 'Bütün fakülteleri ilgili sektörün önde gelen firmalarıyla birleştirmek istiyoruz. Bugün burada haber akademisi öğrencilerimiz Anadolu Ajansı ile buluştu.' dedi.

Gazetecilikte gönül meselesi

Adıgüzel, Anadolu Ajansı'nın Türkiye'nin önemli bir habercilik kurumu olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin kariyer hedeflerinde bu kurumu dikkate almalarının önemine değindi. Eğitimin sonunda katılımcılara hitap eden Adıgüzel, 'Gazetecilik bir gönül işi. Bu işi sevdiğinizi gösterdiniz. Hepinizi tebrik ediyorum.' şeklinde konuştu. AA Akademi Müdürü Dr. Zeynep Bayramoğlu Öztürk ise programın heyecan verici olduğunu ve yeni nesil gazetecilik becerilerini kazandırmaya yönelik olduğunu ifade etti. Eğitimde yapay zeka ve veri güvenliği gibi konuların ele alındığını da belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.