FAO, 2026'da gençleri tarım projelerine dahil etme planlarını açıkladı

GÜNDEM Yayınlanma : 11 Ekim 2025 19:23 Düzenleme : 11 Ekim 2025 19:23
FAO, 2026'da gençleri tarım projelerine dahil etme planlarını açıkladı
FAO, 2026 yılında gençleri tarım projelerine dahil etmeyi planlıyor ve yeni projelerle bu alanda önemli adımlar atacak.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, gençlerin tarım ve gıda alanında çözüm odaklı projelerde merkezde olacağını duyurdu.

GENÇLER İÇİN YENİ FIRSATLAR

Selışık, FAO'nun yürütülecek yeni projelerde hem kırsal hem de kentsel gençleri bir araya getirerek, ortak hedefler doğrultusunda çalışacaklarını belirtti. Bu projeler, gençlerin tarımda karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmeleri için bir fırsat sunacak.

DİJİTAL KÖYLER PROJESİ'NE DEVAM

FAO, 2026 yılında genişletilecek Dijital Köyler Projesi ile kırsaldaki kadınlar ve gençler için yeni gelir kaynakları oluşturmayı planlıyor. Selışık, projelerin en az %50'sinin kadınlara yönelik olduğunu ifade ederek, bu alandaki çabalarının devam edeceğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.