Fatih Köse: Eğitim ailede başlar, boşluk riskleri artırır

EĞİTİM Yayınlanma : 05 Mayıs 2026 22:10 Düzenleme : 05 Mayıs 2026 22:10
Fatih Köse: Eğitim ailede başlar, boşluk riskleri artırır
Düşünce Rotası Derneği Genel Başkanı Fatih Köse, ailede eğitimin önemine dikkat çekerek, boşlukların çocukları çeşitli risklerle karşı karşıya bırakabileceğini belirtti.

Düşünce Rotası Derneği Genel Başkanı Fatih Köse, ailedeki eğitimin önemine vurgu yaparak, annenin iş hayatı nedeniyle evden uzak kaldığı durumlarda çocukların kendi başlarına büyüdüğünü ifade etti.

AİLEDE EĞİTİMİN ROLÜ

Köse, ailedeki eğitim zayıfladığında çocukların yönsüz kalma riski taşıdığını belirterek, bu boşluğun güçlü bir okul-aile iş birliği ile kapatılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, şiddetin asla bir çözüm olmadığını da sözlerine ekledi. Modern yaşam koşullarının, çocukların gelişiminde yeni riskler yarattığına dikkat çeken Köse, annenin aktif rol almasının ekonomik açıdan önemli olduğunu belirtti.

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE DİKKAT

Köse, annenin evde bulunmadığı durumlarda çocukların yönlendirme eksikliği yaşayabileceğine dikkat çekti. Bu durum, hem akademik başarıyı hem de sosyal gelişimi olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, eğitimdeki eksikliklerin çocukları farklı risklerle karşı karşıya bırakabileceğini vurgulayarak, çözümün şiddet değil, eğitim ve rehberlik sistemi olduğunu söyledi. Okullarda güvenliğin artırılması ve ailelerin bilinçlendirilmesi gerekliliğine de değindi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.