Fatih’te, Edirnekapı surları üzerinde bir kız ve bir erkeğin şüpheli hareketleri, çevredeki bir vatandaşın dikkatini çekti. Olay, 23 Mayıs 2026 günü saat 13.50 sıralarında gerçekleşti. Vatandaş, durumu hemen polise bildirdi.

POLİS DEVREYE GİRDİ
İhbar üzerine bölgeye hızla intikal eden polis ekipleri, tarihi surlarda bulunan 16 yaşındaki E.D.Y. ve 18 yaşındaki A.H.K.’yi gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde, bu şahıslara ait cep telefonlarında 2024 yılında Edirnekapı surlarında gerçekleşen bir cinayetle ilgili yazışmalar ve içerikler bulundu. Bu durum, polis ekiplerini daha da tedirgin etti ve E.D.Y.’nin ailesiyle irtibata geçildi.
AİLELERDEN ŞİKAYET YOK
Olayla ilgili olarak E.D.Y. ve annesi, A.H.K.’den şikayetçi olmadı. Ancak A.H.K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme, A.H.K.’nin 3 hafta süreyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gözlem altında tutulmasına ve adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi. Olayın ardından E.D.Y., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi.







