Fatih'in Silivrikapı Mahallesi'nde sabahın erken saatlerinde yaşanan trajik bir olay, bir kadının hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Henüz netleşmeyen nedenlerle beşinci kattaki evinin penceresinden düşen Gulzhamal Taalaibek Kyzy adlı yabancı uyruklu kadın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

OLAY YERİNDEKİ İZLER VE GÖZALTILAR
Olay yerine gelen polis ekipleri, dairede kırık alkol şişeleri ve bardaklar buldu. Aynı evde yaşayan ve alkollü olduğu belirlenen Z.B. adlı başka bir yabancı uyruklu kadın, ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, kadının düştüğü noktada toplanan kalabalığın şaşkınlığı dikkat çekti.
MAHALLEDEN YANKILANAN SESLER
Bölgedeki esnaf ve tanıdıklar, hayatını kaybeden kadını 'çok iyi insan' olarak nitelendiriyor. Kasap Feyzullah Akarcık, "Müşterimdi, alışverişe gelip giderlerdi. Gece kendini aşağı atmış, sorunları olup olmadığını bilmiyorum" diyerek olayın kendisinde yarattığı şoku ifade etti. Mahalle sakinleri ise bu beklenmedik trajedinin ardından derin bir üzüntü yaşadıklarını belirtti.
ARAŞTIRMA SÜRÜYOR
Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ölümün nedeni ve olayın perde arkasını aydınlatmak için kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Kadının neden pencereden düştüğü, alkolün olaydaki rolü ve ev arkadaşıyla yaşadığı ilişkinin detayları titizlikle inceleniyor.







