Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray karşısına, son oynadıkları Samsunspor maçının 11'ine göre tek değişiklikle çıktı.

Guendouzi ilk kez sahada
Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan final karşılaşmasında sarı-lacivertlilerde teknik direktör Tedesco, orta sahada Bartuğ Elmaz'ın yerine yeni transfer Matteo Guendouzi'ye görev verdi. Lazio'dan transfer edilen ve 2 gün önce İstanbul'a getirilen Fransız orta saha, takımla çıktığı 2 antrenmanın ardından ilk 11'deki yerini aldı.

Kadrodaki diğer değişiklikler ve eksikler
Fenerbahçe'nin 11'inde Ederson, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi, Anthony Musaba, Marco Asensio, Kerem Aktürkoğlu ve Jhon Duran yer aldı. Mali Milli Takım ile Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Dorgeles Nene, ülkesinin elenmesinin ardından takıma dönerek kadroya dahil edildi. Kaleci Mert Günok da sözleşme yenilemesinin ardından kadroda yer aldı. Sakatlıkları bulunan Archie Brown, Edson Alvarez ve Nelson Semedo'nun tedavileri sürerken, Youssef En-Nesyri ve kart cezalısı Fred kadroda bulunmuyor.

Taraftarlara yağmurluk sürprizi
Sarı-lacivertli taraftarlar, kendilerine ayrılan tribünleri doldurarak takımlarına destek verdi. Fenerbahçe Yönetimi tarafından organize edilen ve 35 bin adet dağıtılan yağmurluklar, tribünlerde görsel bir şölen oluşturdu. Yağmurluklar, sarı ve lacivert renklerde bloklara ayrılarak taraftarlara dağıtıldı.







