Fethiye yangını 13. saatte: Alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor

ASAYİŞ Yayınlanma : 23 Temmuz 2026 01:01 Düzenleme : 23 Temmuz 2026 01:01
Fethiye yangını 13. saatte: Alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor
Fethiye'deki orman yangınında 13. saatte de süren mücadelede alevlerin ilerleme hızı düşürüldü. Sarp arazide karadan yoğun müdahale devam ederken, can kaybı yaşanmaması teselli kaynağı oldu.
Fethiye yangını 13. saatte: Alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki orman yangını, 13 saattir devam eden zorlu bir mücadeleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Göcek ve İnlice Mahalleleri arasındaki alevler, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılmıştı. Dev ağaçların gövdelerindeki içten içe yanmalar, ekiplerin gece boyunca süren çalışmalarını güçleştiriyor.

Fethiye yangını 13. saatte: Alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor 1

KARADAN YOĞUN MÜDAHALE

Yangının başladığı ilk andan itibaren havadan ve karadan yoğun bir müdahale gerçekleştirildi. Orman Genel Müdürlüğü, yangının enerjisinin büyük ölçüde kırıldığını duyursa da, bölgedeki riskin sürdüğü belirtildi. Gün batımıyla birlikte helikopter ve uçakların desteği sona ererken, 417 personel, 126 arazöz, dozer ve iş makinesiyle kara ekipleri yangını söndürmek için gece boyunca aralıksız çalıştı. AFAD, Kızılay ve gönüllüler de orman işçilerine destek vererek önemli bir lojistik görev üstlendi.

Fethiye yangını 13. saatte: Alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor 2

SARP ARAZİDE ZORLU MÜCADELE

Yangının etkili olduğu sarp ve dağlık arazide, iş makineleri arazözlerin ulaşımını kolaylaştırmak için yol açma çalışmalarına devam etti. Projektörler ve iş makinelerinin ışıkları altında, ekipler kritik noktalarda söndürme ve soğutma faaliyetlerini sürdürerek alevlerin yeniden güçlenmesini önlemeye çalışıyor. Yangın nedeniyle tedbir amaçlı tahliye edilen İnlice Mahallesi'nde jandarma güvenlik önlemlerini sürdürürken, ilk belirlemelere göre 4 bungalov ev ve bazı yapılar zarar gördü. En büyük teselli ise can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması oldu. Ekiplerin teyakkuz hali devam ederken, yangının tamamen kontrol altına alınması için mücadele gece boyunca kesintisiz sürecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.