Filistinli lider Al-Sheikh, Trump'ın planını Blair ile görüştü

SİYASET Yayınlanma : 12 Ekim 2025 19:35 Düzenleme : 12 Ekim 2025 19:35
Filistinli lider Al-Sheikh, Trump'ın planını Blair ile görüştü
Filistin Devlet Başkanı Yardımcısı Al-Sheikh, İngiltere eski Başbakanı Blair ile Trump'ın Gazze Planı'nı görüştü. Ateşkes, yardım ve barış süreci ele alındı.

Filistin Devlet Başkanı Yardımcısı Hussein Al-Sheikh, İngiltere eski Başbakanı Tony Blair ile bir araya gelerek ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 maddelik Gazze Planı'nı masaya yatırdı.

Savaş Sonrası Dönem ve Barış Adımları

Görüşmede, savaş sonrası döneme ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Al-Sheikh, Trump'ın savaşı sona erdirme ve bölgede kalıcı barış sağlama hedefi doğrultusunda atılacak adımları ele aldıklarını belirtti. Taraflar, ateşkesin güçlendirilmesi, insani yardımların ulaştırılması, rehinelerin ve tutukluların serbest bırakılması gibi konuların ardından yeniden inşa sürecini başlatmak için Trump ve Blair ile birlikte çalışma konusundaki istekliliklerini teyit etti.

İki Devletli Çözüm ve Gelir İadesi Vurgusu

Al-Sheikh, görüşmede ayrıca iki devletli çözümün zayıflatılmasına yönelik girişimlerin engellenmesi gerektiğini vurguladı. Filistin'in el konulan gelirlerinin iadesi de gündeme getirildi. Bu görüşme, bölgedeki hassas denge ve barış çabaları açısından önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.