Giresun’un Piraziz ilçesindeki Maden Mahallesi’nde fındık bahçelerinde incelemelerde bulunan Ziraat Mühendisi Haldun Gedikali, üreticileri kahverengi kokarca gibi zararlılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İLAÇLAMADA DÜZENLİLİK ŞART
Gedikali, bahçelerde düzenli kontrol ve zamanında mücadele yapılmasının kaliteli ve yüksek randımanlı ürün elde edilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında etkisini artıran kahverengi kokarcanın bu yıl da risk oluşturmaya devam ettiğini belirten Gedikali, ilaçlama yapılmış olsa da bazı bölgelerde böcek zararına rastlandığını ifade etti.

KONTROL VE MÜCADELE ÖNEMLİ
Üreticilerin bahçelerini sık sık kontrol etmeleri gerektiğinin altını çizen Gedikali, kahverengi kokarca veya benzeri zararlılarla karşılaşılması durumunda vakit kaybetmeden kimyasal mücadeleye başlanabileceğini dile getirdi. Bu yıl rekolte beklentisinin olumlu olduğunu belirtirken, fındık fiyatlarındaki düşüş nedeniyle üreticilerin zor bir süreçten geçtiğini de kaydetti.







