Finike'de portakal sezonu coşkuyla başladı: 250 bin ton rekolte bekleniyor

GÜNDEM Yayınlanma : 16 Kasım 2025 11:49 Düzenleme : 16 Kasım 2025 11:49
Finike'de portakal sezonu coşkuyla başladı: 250 bin ton rekolte bekleniyor
Finike'de portakal sezonu başladı, bu yıl 250 bin ton rekolte bekleniyor. Üretici Ömer Bilal, fiyatların tatmin edici olduğunu belirtti.
Finike'de portakal sezonu coşkuyla başladı: 250 bin ton rekolte bekleniyor

Antalya'nın Finike ilçesinde narenciye hasadı resmen başladı. Bu yıl yaklaşık 250 bin ton rekolte beklentisiyle, portakalların kilogram fiyatı dalında 22 ile 30 lira arasında değişiyor ve hem iç pazara hem de dış pazara sevkiyat gerçekleştiriliyor.

ÜRÜNLER İÇ PAZARA VE DIŞ PAZARA GÖNDERİLİYOR

Finike'deki portakal ürünleri, İstanbul, Ankara ve Bursa gibi birçok ildeki marketlere gönderilirken, bir kısmı Rusya ve Balkan ülkelerine ihraç ediliyor. Finikeli üretici Ömer Bilal, 150 dekar alanda narenciye üretimi yaptığını ve 60 dekar portakal bahçesinde ilk hasadın başladığını ifade etti.

SEZONUN İLK HASAT GÜNÜ

Sezona güçlü bir başlangıç yaptıklarını belirten Ömer Bilal, “Bugün sezonun ilk hasat günü. 17 kişilik ekibimizle günlük bir kamyon kesim yapıyoruz ki bu da yaklaşık 20 tona tekabül ediyor. Hasat bir ay boyunca devam edecek.” dedi. Bu yıl sadece kendi bahçelerinde 750 ton rekolte hedeflediklerini söyleyen Bilal, fiyatların dalında 22 TL ile 30 TL arasında işlem gördüğünü vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.