Fırtına Kadınhanı'nı vurdu

YEREL Yayınlanma : 10 Ocak 2026 01:50 Düzenleme : 10 Ocak 2026 01:55
Fırtına Kadınhanı'nı vurdu
Konya'nın Kadınhanı İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde yaşanan fırtına ve verdiği hasar sonrasında hasar tespiti için kriz masası oluşturuldu. Oluşturulan kriz masası ilçe genelinde meydana gelen hasar tespiti için çalışmalarına başladı.

FIRTINA ETKİLİ OLDU

Saatte 90 kilometreyi geçen şiddetli fırtına sonrası oluşan hasar, fırtınanın ne kadar etkili olduğunu gözler önüne serdi. şiddetli fırtına sonrası evlerin çatıları uçarken park halindeki araçlara hasar verdi. Uçan çatı parçaların park halindeki araçların üzerine düştü. İlçede kurulu olan seralar da şiddetli rüzgardan hasar gördü. Seraların kullanılmaz hale geldiği gözlemlendi. Yaşanan afet sonrası yaralanan vatandaşlar da oldu. 

HASAR TESPİTİ YAPILIYOR

Kadınhanı Belediye Başkanı İrfan Karaca, ''İlçemizde meydana gelen fırtına sonrası, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında AFAD koordinasyonunda kriz masası oluşturulmuştur. Konya Valimiz İbrahim Akın, Kaymakamımız Hasan Raşit Taşkın, AFAD Daire Başkanımız Hüseyin Ceven ve AFAD Konya İl Müdürümüz Ali İhsan Körpen’in katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantının ardından hasar tespit çalışmalarına ivedilikle başlanmıştır.'' dedi.

GEÇMİŞ OLSUN

Sürecin yakından takip edildiğine dikkat çeken Başkan Karaca, ''Süreç, ilgili tüm kurumlarımızla birlikte yakından takip edilmekte olup, hemşerilerimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm tedbirler alınmaktadır. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun.'' ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.