Gaziantep'in 'Gazilik' unvanı 105. yılında kutlanıyor: Müteahhit Mehmet Kaya'dan anlamlı mesaj

YAŞAM Yayınlanma : 07 Şubat 2026 10:31 Düzenleme : 07 Şubat 2026 10:31
Gaziantep'in 'Gazilik' unvanı 105. yılında kutlanıyor: Müteahhit Mehmet Kaya'dan anlamlı mesaj
Arabanlı müteahhit Mehmet Kaya, Antep'e 'Gazi'lik' unvanının verilişinin 105. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, şehrin kahramanlık destanını ve milli değerlere sahip çıkma gerekliliğini vurguladı.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Gazi'lik' unvanının verilişinin 105. yıldönümü dolayısıyla Araban ilçesinden inşaat sektörünün tanınmış isimlerinden müteahhit Mehmet Kaya, anlamlı bir mesaj yayımladı.

ANTEP'E GAZİLİK UNVANI VERİLMESİNİN 105. YIL DÖNÜMÜ

Müthait Mehmet Kaya, yayımladığı mesajında, TBMM'nin 8 Şubat 1921 tarih ve 93 sayılı kanunla Antep'e 'Gazi'lik unvanını vererek bu kahraman şehri taçlandırdığını hatırlattı. Kaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de Gazianteplilerin bu eşsiz kahramanlıklarını, "Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık timsali olarak alabilirler" sözleriyle övdüğünü belirtti.

ŞEHİTLERİN KANIYLA SULANAN TOPRAKLARDA DİRENİŞ RUHU

Kaya, Birinci Dünya Savaşı sonrası Fransız işgali altındaki Gaziantep'te, Şahinbey gibi kahramanların öncülüğünde 6 bin 317 şehit verilmesine rağmen 11 ay boyunca yokluk içinde verilen mücadelenin, Antep'in himayeye girmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı. Bu direnişin, yurdun dört bir yanındaki mücadeleye örnek olduğunu dile getiren Kaya, "Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda efsaneleşen Antep ve Anteplilerin direnişi yurdumuzun her yerindeki direnişe de örnek olmuştur." dedi. Kaya, günümüzde de kültürel, ekonomik ve sosyal alanda başarılı bir şehir olmaya devam eden Gaziantep'in, geçmişteki gibi örnek bir şehir olduğunu sözlerine ekledi. Mehmet Kaya İnşaat olarak, bağımsızlık için milli değerlere sahip çıkarak gelecek nesillere daha güçlü bir Türk devleti bırakma sorumluluğumuzun altını çizen Kaya, 'Gazilik Unvanı'nın 105. yıldönümünü kutlayarak, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.