Gaziantep'te ambulans şoförü Bilal Kar ve acil tıp teknisyeni kızı Hatice Ateş, birlikte vakalara giderek hayat kurtarıyor. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesindeki istasyonda görev yapan baba-kız, acil sağlık hizmetlerinde saniyelerle yarışarak hasta ve yaralılara umut oluyor.

27 Yıllık Deneyim ve Genç Bir Nesil
27 yıldır 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde ambulans şoförü olarak görev yapan Bilal Kar'ın kızı Hatice Ateş de babasının izinden giderek acil tıp teknisyeni oldu. Birlikte araç ve malzeme kontrollerini yapan baba-kız, trafik kazaları, kalp krizleri ve yüksekten düşmeler gibi acil durumlarda hızla müdahale ederek hayat kurtarıyor. Hatice Ateş, 6 yıl önce başladığı meslek hayatında babasıyla aynı istasyonda ve çoğu zaman aynı ambulansta görev alarak hem saha deneyimi kazanıyor hem de insan hayatına dokunmanın sorumluluğunu ve gururunu yaşıyor. Baba Bilal Kar, kızının mesleki yolculuğunda ona rehberlik ederken, acil müdahale gerektiren olaylarda birbirlerine destek olmanın ve profesyonel dayanışmanın önemini azim ve çalışkanlıklarıyla gösteriyorlar.

Meslek Tutkusu ve Aile Dayanışması
Mesleklerinde büyük bir tutkuya sahip olan baba-kız, zor anlarda birbirlerine duydukları destekle işlerini daha etkili bir şekilde yürütüyor. Ekip arkadaşlarıyla birlikte her zaman hazır bekleyen ve 112 Komuta Kontrol Merkezi'nden gelen çağrılara dakikalar içinde yanıt veren Kar ailesi, her gün çok sayıda kişinin hayatına dokunuyor. Aile bağlarının gücünden aldıkları ilhamla mesleklerine olan sevgilerini ve vatandaşlara karşı sorumluluklarını birleştiren baba-kız, her türlü zorlu şartta yardım eli uzatıyor. Sağlık Bakanlığı'nın sağladığı modern teçhizatlarla donatılmış ambulanslarla göreve çıkan baba-kız, ilk müdahalelerini yaptıkları vakaları güvenle hastaneye ulaştırmak için adeta zamanla yarışıyor.

Baba-Kız Bir Arada Çalışmanın Mutluluğu
27 yıldır sağlık sektöründe çalışan Bilal Kar, kızıyla birlikte görev yapmanın farklı bir heyecan olduğunu belirterek, "Kızım küçük yaşlardan beri bana özeniyordu. Bu mesleğin güzelliklerini anlattım, 'İnsana yardım ediyorsun, insanlara faydalı oluyorsun' diye onu bu mesleğe yönlendirdim. Sonra okulu bitirdi ve biz burada baba-kız çalışmaya devam ettik. İşimizi seviyoruz, mutluyuz. İnsanları en zor durumlarında bizler karşılıyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor." dedi. 6 yıldır sağlık çalışanı olan Hatice Ateş ise babasının mesleğini seçtiği için mutlu olduğunu dile getirerek, "Babamdan görüyordum, formalara bakıp seviyordum. Ben de sağlık çalışanı olmak istiyordum. Çok şükür Rabbim nasip etti. Yaklaşık 3 yıldır da babamla birlikte çalışıyoruz. Birbirimizi destekliyoruz, onun tecrübelerinden faydalanıyorum. Bu mesleğin bana kattığı en güzel şey şükür. İnsanların en zor zamanlarında yanlarında olduğumuz için hayatımızın ne kadar kıymetli olduğunu gördük." ifadelerini kullandı.







