Gaziantep'te Ramazan bereketi: Kebapçılar iftar için tıklım tıklım doluyor

YAŞAM Yayınlanma : 05 Mart 2026 13:28 Düzenleme : 05 Mart 2026 13:28
Gaziantep'te Ramazan bereketi: Kebapçılar iftar için tıklım tıklım doluyor
Gaziantep'te Ramazan ayının gelmesiyle kebapçılar iftar saatlerinde dolup taşıyor. Günler öncesinden yapılan rezervasyonlar ve yoğun talep, lezzet başkentinin geleneksel iftar kültürünü yansıtıyor.
Gaziantep'te Ramazan bereketi: Kebapçılar iftar için tıklım tıklım doluyor

Gastronomi şehri Gaziantep'te Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofralarının değişmez adresi kebapçılar oldu. Evlerde kurulan kalabalık sofraların yanı sıra kentin dört bir yanında faaliyet gösteren kebapçılar, iftar saatinde dolup taşıyor. Türkiye'nin UNESCO tarafından gastronomi dalında 'fark oluşturan şehirler' ağına dahil edilen Gaziantep'in zengin mutfağı, Ramazan ayının bereketiyle buluştu.

Lezzet Başkentinde İftar Geleneği

On bir ayın sultanı Ramazan'ı köklü mutfak kültürüyle karşılayan Gaziantep'te, bu yıl da iftar sofralarının vazgeçilmez adresi kebapçılar olarak öne çıkıyor. Kentte uzun yıllardır süregelen dışarıda iftar açma geleneği, özellikle etli kebap çeşitlerine olan ilgiyi artırıyor. İftar vakti yaklaşırken sokakları saran kebap kokusu, ciğer ve kebap gibi geleneksel Ramazan lezzetlerine olan talebi yükseltiyor.

Yoğun Talep Rezervasyonları Zorunlu Kılıyor

Kentteki kebapçılar, Ramazan ayında artan yoğun talep nedeniyle rezervasyonla müşteri kabul ediyor ve bu rezervasyonlar günler öncesinden doluyor. Avrupa Birliği (AB) tescilli lahmacunun yanı sıra kıyma, kuşbaşı ve ciğer gibi kebap çeşitleri, iftar sofralarının başköşesinde yer alıyor. Gün boyu oruç tutan vatandaşlar, iftar saatine yakın restoranlara ve kebapçılara akın ederken, birçok işletmede rezervasyonsuz yer bulmak neredeyse imkansız hale geliyor. Kent merkezindeki salonlarda iftar saatine dakikalar kala masalar tamamen doluyor. Aileler, arkadaş grupları ve iş çıkışı bir araya gelen vatandaşlar, iftarlarını dışarıda açmayı tercih ediyor. Restoran işletmecisi Şükrü Savun, Ramazan ayının kendileri için her yıl çok güzel geçtiğini belirterek, "Eğer dünya bir ev olsaydı şüphesiz ki mutfağı Gaziantep olurdu. Bu bir gerçektir. Gaziantep kıymasıyla, kuşbaşısıyla, ciğeriyle ve diğer kebap çeşitleriyle damakları tatlandırıyor. Lahmacunumuz Avrupa Birliği tarafından tescillendi. Gaziantep mutfağı çok geniş bir kültüre sahip ve dışarıda iftar açmak isteyenler direkt restoranların ver kebapçıların yolunu tutuyor. Her iftarda kebapçılar tıklım tıklım oluyor. Gaziantepliler iftarda ve sahurda menüde yeter ki kebap olsun, ‘Allah Allah’ diyerek kaçarak kebapçılara geliyorlar" dedi. Kebap ustası Uğurcan Daşdelen ise, "Ramazan ayındayız, bizim mangalımız iftarda da sahurda da hep doludur. Ramazan ayı Gaziantep’te kebap, ciğer demek ve kebap dumanı demek. İftarda ve sahurda bizim için çok yoğun geçiyor. Gaziantepliler ağzının tadını biliyor. Ramazan denince sahurda ve iftarda Gaziantepliler kebap yiyor" diye konuştu. Vatandaşlar da sevdikleriyle huzurlu bir iftar için kebapçıların yolunu tuttuklarını dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.