Gazilerden Cumhuriyet Bayramına özel mesaj: Bu, milletin en değerli mirasıdır

YAŞAM Yayınlanma : 28 Ekim 2025 09:47 Düzenleme : 28 Ekim 2025 09:47
Gazilerden Cumhuriyet Bayramına özel mesaj: Bu, milletin en değerli mirasıdır
Başkan Salih Mesci, Cumhuriyet Bayramında Cumhuriyetin değerlerini vurguladı ve bağlılıklarını dile getirdi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla anlamlı bir kutlama mesajı yayımladı. Mesci, Cumhuriyetin 102nci kuruluş yıl dönümünü, umut dolu bir geleceğe ışık tutacak şekilde kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

CUMHURİYETİN ANLAM VE ÖNEMİ

Başkan Mesci, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet Bayramının ülkemize ve özgürlüğe susamış dünya milletlerine rehberlik etmesini umuyoruz. 29 Ekimde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarına ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve gazilerimize saygılarımızı sunuyoruz." Mesci, Cumhuriyetin değerlerine ve erdemlerine olan inançlarını bir kez daha dile getirerek, Cumhuriyetin Türk milletinin en değerli emaneti olduğunu vurguladı.

GÜÇLÜ BİR GELECEK İÇİN CUMHURİYET

Mesci, "Cumhuriyet, düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister. Bu nedenle, Türk milleti olarak özgürlüğü ve barışı seviyor, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacak güce sahibiz" dedi. Mesci, Cumhuriyetin Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli olduğunu belirterek, Cumhuriyetin yüksek ahlaki değerler ve niteliklere dayandığını ifade etti. Bu anlamlı günde, milletçe Cumhuriyete olan bağlılıklarının altını çizen Mesci, toplumun özgüvenini korumak amacıyla çabalarını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.