Gazze’de yıkıntılar altında kaybolan esirler, Mısır’a ait araç ve ekipmanlarla aranıyor

ASAYİŞ Yayınlanma : 28 Ekim 2025 02:55 Düzenleme : 28 Ekim 2025 02:55
Gazze’de yıkıntılar altında kaybolan esirler, Mısır’a ait araç ve ekipmanlarla aranıyor
Gazzede kaybolan esirlerin cenazelerini bulmak için Mısırın gönderdiği araç ve ekipmanlarla arama çalışmaları hız kazandı.

İsrail saldırılarında yerle bir olan Gazze Şeridi’nde yıkıntılar arasında kaybolan esirlerin cenazelerini bulmak için yürütülen arama çalışmaları, Mısır’ın gönderdiği araç ve ekipmanlarla yeniden hız kazandı.

ATEŞKES DÖNEMİNDE ARAMA ÇALIŞMALARI

İsrail ile Hamas arasında yürürlüğe giren ateşkes geçerliliğini koruyor. Esir takasının sürdüğü ateşkes döneminde, Gazze Şeridi’nde tutulan bazı esirlerin, İsrail bombardımanında yok olan bölgelerde kaybolduğu bildiriliyor. Saldırılar sonucunda yerle bir olan bölgede izine ulaşılamayan esirleri arama çalışmaları, gerekli ekipman eksikliği ve İsrail’in uzman ekiplerin yardımına izin vermemesi nedeniyle duraklarken, Mısır’dan yardım eli uzandı.

MISIRDAN GÖNDERİLEN YARDIM

Filistinli kaynaklar, Mısır’a ait araç ve ekipmanların katılımıyla yıkıntılar arasındaki arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Kaynaklar, kazı çalışmalarının, kayıp esirlerin cesetlerinin bulunduğuna inanılan güneydeki Han Yunus’un kuzeyindeki Hamad Kuleleri bölgesini de kapsadığını söyledi. Mısır’a ait ağır ekipman sevkiyatının cumartesi akşamı Gazze Şeridi’ne ulaştığı öğrenildi. ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, geçtiğimiz hafta İsrail ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, esirlerin cenazelerinin Gazze’den çıkarılmasının "bir gecede gerçekleşmeyeceğini" belirtmişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.