Eskişehir'de Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Gazze'deki yaşıtlarının zorlu yaşam mücadelesini ve yaşadıklarını mercek altına alarak "Çocukların Gözünden Gazze’de Çocuk Olmak" adlı anlamlı bir kitap hazırladı. Bu proje, çocukların empati ve merhamet duygularıyla harmanladığı satırlarla, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmeyi amaçlıyor.
ÇOCUKLARIN SESİ, KİTAPTA YANKILANDI
Kitabın tanıtımı ve takdimi için Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın'ı ziyaret eden öğrencilere, Okul Müdürü Mehmet Bilik ve Türkçe Öğretmeni ile kitabın editörü Safiye İnce Karakuş eşlik etti. Ziyarette öğrenciler, bu değerli eserin nasıl ortaya çıktığını ve hislerini paylaştılar. Aydın, öğrencilerin duyarlılığını takdirle karşılayarak, projenin vicdan ve insanlık çağrısı olduğunu belirtti.
EMPATİ VE MERHAMETİN ORTAK ÇAĞRISI
Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın, öğrencilerin gösterdiği yüksek duyarlılığın takdire şayan olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımızın kaleminden yükselen bu ses; vicdanın, merhametin ve insanlığın ortak çağrısıdır. Farkındalık oluşturan bu kıymetli çalışmada emeği geçen öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadeleriyle projeyi övdü. Ziyaret, öğrencilerin kitabı İl Milli Eğitim Müdürü'ne takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.








