Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Hendek Meslek Yüksekokulu Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Hidrojen Enerji Depolama Teknikerliği Programı öğrencilerini ağırladı.

ENERJİ ÜRETİMİ YERİNDE GÖRÜLDÜ
Öğrenciler, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Karaman Güneş Enerji Santrali (GES) tesislerinde enerji üretim süreçlerini yerinde inceleyerek sürdürülebilir enerji sistemleri hakkında uygulamalı eğitim aldı. SASKİ, yenilenebilir enerji projeleri ile çevreye ve şehir ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ ÖNEMİ VURGULANDI
SASKİ’nin uzman ekibi, hidroelektrik üretim süreçlerinin şehir ekonomisine ve çevreye etkilerini öğrencilere aktararak, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini vurguladı. 2025 yılı itibarıyla 32 milyon 852 bin kWh elektrik üretimi gerçekleştirecek santral sayesinde yaklaşık 12 bin hanenin yıllık enerji ihtiyacının karşılanacağı bilgisi paylaşıldı.








