Muş'ta uyuşturucuyla mücadele ve aile bağlarını güçlendirme odaklı yeni bir proje hayata geçirildi. Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen "Gençliğine İyi Bak 3: Ailene Sahip Ol" projesi, kentteki gençlerin bilinçlendirilmesi ve aile kurumunun desteklenmesi amacıyla başlatıldı.

PROJE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Projenin resmi başlangıcı, Muş İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Asliye Kılıç ile dernek yönetimi arasında imzalanan iş birliği protokolü ile duyuruldu. Bu protokol, projenin Muş genelinde etkin bir şekilde uygulanmasının önünü açarken, gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarına yönelik farkındalık çalışmalarının da hızlanmasını sağlayacak.

'MADDEDEN MANAYA YOLCULUK' VURGUSU
Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, projenin temel felsefesini "Maddeden Manaya Yolculuk" mottosuyla açıkladı. Bingöl, projenin aileyi merkeze alarak, kadını ve anneyi güçlendiren, toplumu bütüncül bir yaklaşımla sürece dahil eden bilimsel ve kültürel temellere dayandığını belirtti. Bu kapsamda yürütülecek faaliyetlerin, zorluklarla mücadele eden gençler ve aileleri için bir umut ışığı olması hedefleniyor. Bingöl, projelerin hayata geçirilmesindeki devlet desteğinin önemine dikkat çekerek, başta Muş Valisi Avni Çakır olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.







