Bakan Kurum, Almanya Başbakanı Merz ile iklim değişikliği görüşmeleri yaptı

SİYASET Yayınlanma : 23 Nisan 2026 06:10 Düzenleme : 23 Nisan 2026 06:10
Bakan Kurum, Almanya Başbakanı Merz ile iklim değişikliği görüşmeleri yaptı
Bakan Murat Kurum, Almanya'da Başbakan Friedrich Merz ile bir araya gelerek iklim değişikliği konularında görüşmeler yaptı ve Türkiye'nin COP31 Başkanlığı sürecini değerlendirdi.
Bakan Kurum, Almanya Başbakanı Merz ile iklim değişikliği görüşmeleri yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Almanya'daki resmi temasları çerçevesinde Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile bir araya geldi.

Bakan Kurum, Almanya Başbakanı Merz ile iklim değişikliği görüşmeleri yaptı 1

PETERSBERG İKLİM DİYALOĞU TOPLANTISI

Bakan Kurum, Berlin'de devam eden Petersberg İklim Diyaloğu Toplantısı'nın 2. gününde Türkiye'nin COP31 Başkanlığı sürecine dair görüşmelerini sürdürdü. Bu toplantıda, katılımcılarla iklim değişikliği ile mücadele ve iş birliği alanları hakkında detaylı bilgi alışverişinde bulundu.

Bakan Kurum, Almanya Başbakanı Merz ile iklim değişikliği görüşmeleri yaptı 2

İKİLİ GÖRÜŞMELER VE SONUÇLAR

Kurum, Almanya Başbakanı Merz ile yaptığı sohbette Türkiye’nin iklim politikalarını ve COP31 hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Çin Ekoloji ve Çevre Bakan Yardımcısı Dr. Li Gao ve Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol ile de ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde, iklim değişikliği ile ilgili ortak adımların atılması gerektiği vurgulandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.