Gercüş'te kar felaketi: Araçlar kara gömüldü, hayat durdu

ASAYİŞ Yayınlanma : 02 Ocak 2026 21:35 Düzenleme : 02 Ocak 2026 21:35
Gercüş'te kar felaketi: Araçlar kara gömüldü, hayat durdu
Batman'ın Gercüş ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, araçları kara gömdü ve hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığı yer yer 2 metreyi aşarken, vatandaşlar araçlarını bulmakta zorlanıyor.
Gercüş'te kar felaketi: Araçlar kara gömüldü, hayat durdu

Batman'ın Gercüş ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı tamamen durma noktasına getirdi. Gece saatlerinde şiddetini artıran yağış sonrası ilçe merkezi ve köyler beyaza bürünürken, park halindeki araçlar kara gömüldü.

ULAŞIM TAMAMEN FELÇ OLDU

Gercüş'te dünden bu yana devam eden kar yağışı, kartpostallık görüntüler oluştursa da ulaşımda büyük aksamalara neden oldu. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığı ilçede, vatandaşlar sabah uyandıklarında araçlarını bulmakta güçlük çekti. İlçede hayatın tamamen durma noktasına geldiği gözlemlenirken, en çarpıcı görüntüler cadde ve sokaklardan geldi.

ARABALAR KARDA KAYBOLDU

Park halindeki otomobiller, kamyonetler ve hatta minibüsler biriken devasa kar kütlelerinin altında kalarak tamamen kayboldu. Birçok vatandaş, sabah uyandığında kapısının önündeki aracını yerini tahmin ederek bulmaya çalıştı. Kar kütlelerinin boy hizasına ulaştığı ara sokaklarda ulaşım tamamen durdu. Ana arterlerde belediye ekipleri koridor açmaya çalışsa da mahalle aralarında vatandaşlar kendi imkanlarıyla "tünel" benzeri yollar açarak ilerlemeye çalışıyor.

VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIK İÇİNDE

Aracı tamamen kara gömülen vatandaşlardan Süleyman Öner, "Uzun yıllardır böyle bir kar yağışı görmedim, burada gördüğünüz gibi araçlar karın içinde kaybolmuş. Bazı yerlerde 1 metre bazı yerlerde 2 metreyi buluyor. Fırtına ve kar bir arada olduğu için her taraf aynı değil. İki gündür yaklaşık fırtına ile beraber kar durmadan yağıyor. Ben bile sabah uyandığım zaman bu benim aracımı acaba veya biri benim aracımın yanına park mı etmiş onu bile tahmin edemiyordum. Kar kütlesinden dolayı kar temizliği yapan iş makinelerinden korkuyorum arabamı kar olarak görüp karı temizliyeyim derken aracıma vurmasından korkuyorum. Çocuklar ise karın yağmasına çok sevindik" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.