Aydın'ın Germencik ilçesi, uyuşturucu tacirlerine karşı düzenlenen destansı bir operasyonla sarsıldı. Jandarma ekiplerinin titiz çalışması sonucunda, organize suç örgütlerinin belini kıran bir operasyon gerçekleştirildi. Ortaklar Mahallesi'nde eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda, suç dünyasının iki önemli ismi Y.K. (16) ve U.Y. (26) kıskıvrak yakalandı.
UYUŞTURUCU CENNETİNE BÜYÜK DARBE
Narkotik Şube Müdürlüğü ve özel eğitimli narkotik köpeği Barut'un da dahil olduğu operasyonda, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda adeta yok yoktu. Tam 1050 gram metamfetamin, 20 adet extacy hap, 20 adet Lyrica hap, 20 gram kenevir tohumu, 10 adet sentetik hap ve 250 gram kubar esrar ele geçirildi. Bu denli yüklü miktarda uyuşturucunun ele geçirilmesi, bölgedeki uyuşturucu ticaretinin ne denli yaygınlaştığını gözler önüne serdi.
SİLAH DEPOSU DA ORTAYA ÇIKTI
Operasyonun uyuşturucu ayağı kadar dikkat çekici bir diğer boyutu ise silah stoğu oldu. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 2 adet hassas terazi, 20 bin TL nakit para, 2 adet bong aparatı, bir adet 9 mm tabanca, şarjörü ve 45 adet mermisi, ayrıca bir adet av tüfeği de ele geçirildi. Adli mercilere sevk edilen Y.K. ve U.Y. isimli zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu operasyon, uyuşturucuyla mücadelenin ne kadar kararlı bir şekilde sürdüğünü ve suçluların adaletten kaçamayacağını bir kez daha kanıtladı.








