Türkiye'nin su kaynaklarının azalması ve 'su stresi' yaşaması, özellikle Gaziantep gibi su kısıtlı bölgelerde dikkat çekici bir sorun haline geldi. Bu noktada, GKV Özel İlkokulu öğrencileri, yaratıcılıklarıyla önemli bir çevre hareketine imza attı.

PYP SERGİSİ VE SU SORUNLARI
Uluslararası Bakalorya (IB) İlk Yıllar Programı'nın (PYP) zirve noktası olan 'PYP Sergisi', GKV Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin küresel ve yerel su sorunlarına duyarlılığını ortaya koydu. Öğrenciler, aylar süren titiz araştırmalar sonucunda projelerini başarıyla tamamlayarak, suyun önemine dikkat çektiler.

GELECEK İÇİN YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER
'Bugünün Suyu, Yarının Geleceği' temasıyla yola çıkan minik araştırmacılar, suyun sürdürülebilir kullanımı üzerine yenilikçi çözümler geliştirdiler. Süreç boyunca, izleyicilerden tam not almayı başaran sergi, öğrencilerin gelecek nesiller için duyarlı dünya vatandaşları olma yolundaki kararlılıklarını gözler önüne serdi. Törene katılan GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Esra İbanoğlu, bu genç liderleri tebrik ederken, öğretmenlerine ve velilerine de teşekkürlerini iletti.







