Görme engelliler için farkındalık yürüyüşü yapıldı

YAŞAM Yayınlanma : 15 Ocak 2026 00:30 Düzenleme : 15 Ocak 2026 00:32
Görme engelliler için farkındalık yürüyüşü yapıldı
Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü düzenlediği etkinlik ile görme engellilerin yaşam şartlarına dikkat çekti.

FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ YAPTILAR

7–14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, görme engelli bireylerin toplumsal hayatta karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından, görme engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, görme engelli sporcular ve idarecilerin katılımıyla dayanışma ve empatiyi pekiştiren Goalball müsabakası düzenlendi.

TOPLUMSAL YAŞAMA EŞİT KATILIM İÇİN

Gerçekleştirilen yürüyüş ile görme engelli bireylerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımının önemini vurgulayarak erişilebilirlik, farkındalık ve birlikte yaşama kültürünün daha da güçlendirilmesi hedeflendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.