Gülistan Doku dosyasında şok gelişme: Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel gözaltında

ASAYİŞ Yayınlanma : 17 Nisan 2026 19:43 Düzenleme : 17 Nisan 2026 19:43
Gülistan Doku dosyasında şok gelişme: Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel gözaltında
Tunceli'de kayıp üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturması kapsamında, dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ'da gözaltına alındı. Sonel hakkında daha önce de soruşturma başlatılmıştı.

Tunceli'de 2020 yılından bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun dosyası, yeni bir gelişmeyle sarsıldı. Dönemin Tunceli Valisi olan Mülkiye Başmüfettişi Tuncay Sonel, Elazığ'da gözaltına alındı.

KAYIP ÖĞRENCİ DOSYASINDA YENİ OPERASYON

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020 tarihinden beri haber alınamıyor. Cinayet şüphesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında daha önce 7 ilde düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden ikisi tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Son olarak İl Jandarma Komutanlığı'nda işlemleri tamamlanan 9 şüpheli daha adliyeye sevk edildi. Bu süreçte Mustafa Türkay Sonel ve koruma polisi Ş.E.'nin ifadeleri alınmaya devam ediyordu.

ESKİ VALİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Soruşturma kapsamında oğlu gözaltında bulunan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında, iddialarla ilgili olarak İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin talimatıyla bir soruşturma başlatılmış ve Sonel daha sonra görevden uzaklaştırılmıştı. Elazığ'da bulunan Tuncay Sonel, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak soruşturma kapsamına dahil edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.