Umut Altaş'ın gösterdiği noktalarda arama çalışmaları devam ediyor

ASAYİŞ Yayınlanma : 12 Haziran 2026 22:23 Düzenleme : 12 Haziran 2026 22:23
Umut Altaş'ın gösterdiği noktalarda arama çalışmaları devam ediyor
Gülistan Doku soruşturmasında Umut Altaş'ın gösterdiği noktalarda arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma ekipleri, yeraltı görüntüleme cihazlarıyla detaylı incelemeler yapıyor.
Umut Altaş'ın gösterdiği noktalarda arama çalışmaları devam ediyor

Tunceli’de, Gülistan Doku soruşturması kapsamında ABD’de gözaltına alınan Umut Altaş’ın işaret ettiği bölgelerde arama çalışmaları sürüyor.

Umut Altaş\

GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASI

5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku’nun bulunması için yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 15 şüpheliden 12’sinin tutuklandığı, 3’ü hakkında ise adli kontrol kararı verildiği bildirildi. ABD’deki firari şüpheli Umut Altaş hakkında Interpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkarılmış ve yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Umut Altaş\

ARANAN NOKTALARDA İLERLEME

Altaş, ülkeye iade edilme süreci devam ederken, daha önce yaptığı açıklamalarda cesedin yerini tam olarak bilmediğini belirtmişti. Ancak, üniversite yakınındaki Aktuluk Mahallesi, Bayraktepe mevkiindeki su arıtma tesisi yanındaki çöplük alanının araştırılması gerektiğini ifade etmişti. Bu bilgiler doğrultusunda, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları’nın koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, yeraltı görüntüleme cihazlarıyla kapsamlı arama çalışmalarına başladı. Dinar Deresi, Munzur Üniversitesi çevresi ve Sarısaltuk Viyadüğü çevresinde arama faaliyetleri devam ediyor. Cihazların sağladığı kızılötesi sinyallerle yer altının üç boyutlu görüntüsü elde edilerek olası alanlar detaylı bir şekilde inceleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.