Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinden beri kayıp olan Gülistan Doku'nun soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Olayla ilgili tutuklu sayısı, bir şüphelinin daha gözaltına alınmasıyla birlikte 2'ye yükseldi.
ŞÜPHELİLERDEN BİRİ TUTUKLANDI
Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Gülistan Doku'nun kaybolmasının ardından cinayet şüphesiyle 7 ilde operasyonlar gerçekleştirilmiş, bu süreçte 13 şüpheli gözaltına alınmıştı. İfade işlemleri tamamlanan şüphelilerden E.E., G.E., S.G. ve S.Ö. bugün adliyeye sevk edilmişti.
DELİLLERİ KARARTMA SUÇLAMASI
Gülistan Doku'nun SIM kartındaki verileri sildiği iddia edilen eski polis memuru G.E., 'delilleri karartma ve suçluyu kayırma' suçlamasıyla tutuklanırken, dönemin İl Özel İdaresi çalışanı E.E. de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında 2 şüphelinin adliyede, 9 şüphelinin ise jandarmadaki işlemleri devam ediyor.








