Hafta sonu yurdun büyük bölümü yağmura teslim oluyor

GÜNDEM Yayınlanma : 06 Aralık 2025 05:46 Düzenleme : 06 Aralık 2025 05:46
Hafta sonu yurdun büyük bölümü yağmura teslim oluyor
Hafta sonu Türkiye'nin büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Antalya ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağışlara dikkat! Sıcaklıklar mevsim normallerine düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hafta sonu Türkiye'nin önemli bir bölümünde yağışlı hava hakim olacak. Yağışların özellikle güneybatıdan başlayarak Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batı bölgelerinde etkili olması bekleniyor.

Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit'in açıklamalarına göre, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar, Antalya ve Doğu Akdeniz Bölgesi'nde yer yer kuvvetli olacak. Pazar günü ise yağışların yurt geneline yayılması öngörülüyor. Özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve batı kesimlerinde kuvvetli yağışların yanı sıra sel ve su baskını riskine karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerine Düşüyor

Yağışlı hava, Pazartesi ve Salı günleri de kuzey ve doğu kesimlerde aralıklarla devam edecek. Mevcut hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği belirtilirken, Pazar gününden itibaren sıcaklıkların hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

Üç Büyükşehirde Hava Durumu

İstanbul'da Cumartesi günü yağış beklenmezken, Pazar ve Pazartesi günleri sağanak geçişleri olacak. Hava sıcaklığı 14-15 derece civarında seyredecek. Ankara'da ise hafta sonu boyunca yağmurlu bir hava hakim olacak. Cumartı günü 15 derece olması beklenen sıcaklık, Pazar ve Pazartesi günleri 12 dereceye kadar düşecek. İzmir'de Cumartı günü yağış öngörülürken, Pazar ve Pazartesi günleri yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığı ise 17-18 derece civarında olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.