HAK-İŞ'in 'Kısa Film Uzun İş' yarışmasında ödüller yarın veriliyor

GÜNDEM Yayınlanma : 05 Aralık 2025 02:32 Düzenleme : 05 Aralık 2025 02:32
HAK-İŞ'in 'Kısa Film Uzun İş' yarışmasında ödüller yarın veriliyor
HAK-İŞ'in düzenlediği 14. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ödüller yarın Ankara'da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. 'Emek' temalı yarışmaya dünya genelinden başvurular yapıldı.

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla organize edilen 14. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni yarın Ankara'da gerçekleştirilecek. 'Emek' temasıyla düzenlenen yarışmaya, İran'dan Fransa'ya, Hindistan'dan ABD'ye kadar dünyanın dört bir yanından filmler başvurdu. Başvurular 31 Temmuz'da sona ermişti.

ULUSLARARASI MARKA HALİNE GELDİ

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yarışmanın uluslararası sanat çevrelerinde önemli bir marka haline geldiğini belirtti. Arslan, 'Kısa Film Uzun İş' sloganıyla 2012'den bu yana düzenlenen yarışmaya 118 farklı ülkeden toplam 40 bin başvuru yapıldığını ifade ederek, emeğin evrensel dilini sinemanın gücüyle buluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.

ÖDÜL DAĞILIMI VE KATEGORİLER

Yarışmada ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ana kategoride, toplam dört dalda sekiz ödül verilecek. Ayrıca 'Sendikacı Gözünden Ödülü' ve 'Necati Çelik Özel Ödülü' de takdim edilecek. Birincilik ödülü 30 bin, ikincilik 20 bin, üçüncülük ise 15 bin lira olarak belirlendi. 'Necati Çelik Özel Ödülü' 10 bin lira, 'Sendikacı Gözünden Ödülü' ise 2 bin 500 lira ve plaket ile ödüllendirilecek.

EMEĞİN SANATSAL İFADESİ

Genel Başkan Arslan, HAK-İŞ'in yarım asırlık mücadelesinde emeği sadece çalışma hayatının değil, toplumun kültürel ve sanatsal hafızasında da hak ettiği yere taşımanın gururunu yaşadığını dile getirdi. Yarışmanın, amatör bir ruhla kameranın başına geçen teşkilat mensuplarının emeğini beyaz perdeye yansıttığını ve bu çabaların destekçileriyle başarıya ulaştığını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.