Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde, doğa tutkunu dağcı Hüseyin Kurt, yaptığı gezide anne ayı ve yavrularını görüntülemeyi başardı.

DOĞA GÖRÜNTÜLERİNE ŞAHİT OLDU
Kurt, Yeni Köprü Tüneli'nden Yüksekova istikametine ilerlerken, tünel çıkışına yaklaşık bir kilometre mesafedeki Çalımlı köyü yakınlarında karşılaştığı anne ayı ve yavrularını cep telefonuyla kaydetti. Görüntülerde, anne ayının yavrularıyla dağlık arazide dolaştığı ve yavruların çevreyi keşfetmeye çalıştığı dikkat çekti.

HİTAP EDEN DOĞAL GÜZELLİKLER
Hüseyin Kurt, ilkbaharın gelmesiyle doğanın canlandığını ifade ederek, "Bu muhteşem doğada gezerken anne ayı ve yavrularıyla karşılaştım. Güvenli bir mesafeden onları görüntüleme imkânı buldum. Hakkâri'nin dağları, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda barındırdığı yaban hayatıyla da büyük bir zenginlik sunuyor" dedi. Uzmanlar ise yaban hayvanlarıyla karşılaşan vatandaşların, hayvanlara yaklaşmamaları ve doğal yaşam alanlarına saygı göstermeleri gerektiğini vurguladı.







