Halep'in sembol bebeği Ümran, Esad'ın kaçtığı sarayda konuştu: 'Kalbimde bir boşluk var

MAGAZİN Yayınlanma : 09 Aralık 2025 12:58 Düzenleme : 09 Aralık 2025 12:58
Halep'in sembol bebeği Ümran, Esad'ın kaçtığı sarayda konuştu: 'Kalbimde bir boşluk var
Halep'teki saldırıların sembolü haline gelen Ümran bebek, Esad rejiminin devrilişinin yıl dönümü kutlamalarında konuştu. Ümran, yaşadığı travmayı ve zaferle gelen umudu dile getirdi.

Suriye'deki Esad rejiminin devrilmesinin ilk yıl dönümü kutlamaları sırasında, Halep'teki bir hava saldırısında enkazdan çıkarılan ve tüm dünyada yankı uyandıran Ümran bebek de Başkanlık Sarayı'ndaki etkinliğe katıldı. Ümran, yaşadığı korku dolu anları ve sonrasındaki duygusal boşluğunu anlattı.

50 YILLIK DİKTATÖRLÜĞÜN SONU VE DEVİRMİN YILDÖNÜMÜ

1971'de darbeyle iktidara gelen Hafız Esad ve ardından oğlu Beşar Esad liderliğindeki 50 yılı aşkın süren diktatörlük dönemi, muhaliflerin 8 Aralık 2024'te Şam'a girmesiyle sona erdi. Baas rejiminin çöküşüyle birlikte Suriye devriminin ilk yıl dönümü, başkent Şam'da coşkuyla kutlandı. Gün boyu süren kutlamalar, askeri geçit töreniyle başladı ve akşam Emevi Meydanı'nda havai fişek gösterileri ve konserlerle devam etti. Suriyeliler, sokaklarda şarkılar söyleyip dans ederek özgürlüklerini kutladı. Meydan üzerinde paramotor gösterileri de yapıldı.

ÜMRAN'IN GÖZYAŞLARI VE ZAFER IŞIĞI

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara'nın Başkanlık Sarayı'nda ulusa seslendiği gecede, Esad rejiminin acımasız yüzünü bir kez daha gözler önüne seren bir an yaşandı. Halep'teki hava saldırılarının ardından enkazdan çıkarıldığında 5 yaşında olan ve yüzü kanlar içinde, tozlar içinde ambulansın arka koltuğunda çekilen fotoğrafıyla hafızalara kazınan Ümran, etkinliğe katılarak yaşadıklarını paylaştı. Bombalama sırasında yaralandığını ancak bunu hatırlamadığını belirten Ümran, "Büyüdüm ve kalbimde bir boşluk var; bunun korku mu yoksa ağlama mı olduğunu bilmiyorum. Hikayemi sadece videolardan öğrendim. Kendimi toz içinde gördüm. Şimdi zaferle birlikte, hayatıma büyük ışık geri döndü" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.