Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ilçede sürdürülen altyapı ve kentsel dönüşüm çalışmalarını yakından takip etmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda, Hadimi ve Uluğbey mahallelerinin sınırları içerisinde yer alan Hasanköy Caddesi’ndeki yol genişletme çalışmalarını teknik ekibiyle birlikte yerinde inceledi.
Beraberindeki heyetle birlikte sahada yürütülen faaliyetleri adım adım gözlemleyen Başkan Kavuş, bölgedeki çalışmaların mevcut durumu ve gelecek planlamaları hakkında teknik ekipten bilgi aldı.
BAŞKAN KAVUŞ; “KENTSEL DÖNÜŞÜM TÜRKİYE GÜNDEMİNDEN ÖNCE DE MERAM’IN GÜNDEMİNDEYDİ”
İncelemeleri sonrasında açıklamalarda bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Kentsel dönüşüm kavramı Türkiye gündemine girmeden önce de Meram’da bu yönde ciddi adımlar atılmıştı. Meram uzun zamandır bir dönüşüm süreci yaşıyor. Bu sürecin başlangıcı imar planlarının yapılması ve 18. madde uygulamalarının tamamlanmasıyla olur. Şu an Meram’da imar planı yapılmamış neredeyse hiçbir yer kalmadı. Yüzde 95 oranında tamamladık, kalan küçük kısımda ise plan tadilatları ile çalışmalar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN KAVUŞ; “DEPREM GERÇEĞİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ZARURİ KILIYOR”
Yaşanan büyük depremlerin kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlattığını vurgulayan Başkan Kavuş, “Yakın zamanda yaşadığımız 11 ilimizi etkileyen Kahraman Maraş Depremleri ile İstanbul Depremi, bu anlamda hepimize bir uyarı niteliğindeydi. Deprem yönetmeliğine uygun olmayan, ömrünü tamamlamış eski binalarda risk her zaman var. Biz de bu doğrultuda, Meram’ın çeşitli bölgelerinde yenilenme çalışmalarına hız verdik. Bu çerçevede bölgede kentsel dönüşümü ve altyapı çalışmalarını senkronize bir şekilde yürütüyoruz.” dedi.
BAŞKAN KAVUŞ; “HASANKÖY CADDESİ DE YENİ BİR KİMLİĞE KAVUŞUYOR”
Hasanköy Caddesi'nde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Başkan Mustafa Kavuş, “Furgandede Caddesi’nden başlayıp Seydişehir-Antalya çevre yoluna kadar uzanan bu alanda imar planına uygun binalar yükseliyor. Eski yapılar yıkılıyor, yerlerine modern ve güvenli yapılar inşa ediliyor. Şimdi de artan nüfusun ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılamak ve oluşan hareketliliğe yanıt verecek şekilde caddelerin altyapısını ve genişliğini bu dönüşüme uygun hale getiriyoruz. Hasanköy Köprülü Alt Geçidi’nin revizyonu da gündemimizde. Konya Büyükşehir Belediyemiz ile gerekli istişareleri yaptık; burası da yeni yol düzenine uyum sağlayacak şekilde yeniden düzenlenecek. Ayrıca bağlantı yolları ve yan yollar da açılarak trafik rahatlatılacak. Çalışmalar tamamlandığında burayı hem görsel hem de ulaşım açısından bambaşka bir noktaya taşıyacağız.” şeklinde konuştu.
VATANDAŞLARDAN BAŞKAN KAVUŞ’A SICAK VE SAMİMİ KARŞILAMA
Saha ziyaretinde bölge halkıyla da bir araya gelen Başkan Kavuş, vatandaşların ilgi ve memnuniyetiyle karşılandı. Mahalle sakinleri ve çevre esnafıyla yapılan samimi sohbetlerde vatandaşlar, yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek taleplerini doğrudan iletme fırsatı buldu.
Başkan Mustafa Kavuş ve belediye ekiplerine teşekkür eden vatandaşlar, Hasanköy Caddesi ve Meram genelinde yürütülen çalışmalardan memnuniyetlerini ifade etti.







