Hatay'da aşırı yağışlar tarım arazilerini sular altında bıraktı

ÇEVRE Yayınlanma : 29 Mayıs 2026 15:32 Düzenleme : 29 Mayıs 2026 15:32
Hatay'da aşırı yağışlar tarım arazilerini sular altında bıraktı
Hatay'ın Hassa ilçesinde aşırı yağışlar, derelerin debisini artırarak tarım arazilerini su altında bıraktı. Ekipler, güvenlik önlemleri alarak yolları açma çalışmalarına başladı.
Hatay'da aşırı yağışlar tarım arazilerini sular altında bıraktı

Hatay’ın Hassa ilçesinde yaşanan aşırı yağışlar, derelerin debisinin artmasına neden oldu ve bu durum tarım arazilerini su altında bıraktı.

Hatay\

TAŞAN DERELER TEHLİKE SAÇIYOR

Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısında bulunduğu Hatay’da, kentin kıyı ve iç kesimlerinde gece saatlerinden itibaren etkili olan yağışlar, özellikle Hassa ilçesi Akbez Mahallesi’ndeki Kargagediği deresinin debisini artırdı. Taşan sular, yolların yanı sıra tarım arazilerine de akarak zarara yol açtı.

Hatay\

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Bölgedeki ekipler, ani taşkınlara karşı güvenlik önlemleri alırken, bazı yollar da trafiğe kapandı. Kapanan yolların açılması için çalışmalar sürüyor. İlker Yılmaz, aşırı yağışların devam etmesi durumunda felaket senaryolarının gündeme gelebileceğini belirterek, “Dere akan sular kenarları sıyırıp götürüyor. Sel suları köprünün korkuluklarını yıkıp götürdü” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.