Hatay'da atık su tüneli projesinde kazı çalışmaları hızla ilerliyor

EKONOMİ Yayınlanma : 01 Temmuz 2026 09:29 Düzenleme : 01 Temmuz 2026 09:29
Hatay'da atık su tüneli projesinde kazı çalışmaları hızla ilerliyor
Hatay'da Turunçlu-Büyükçat Atık Su Tüneli Projesi'nde kazı çalışmaları yüzde 92 oranında tamamlandı, atık sular modern arıtma tesisine taşınacak.
Hatay'da atık su tüneli projesinde kazı çalışmaları hızla ilerliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Antakya, Defne ve Samandağ'ın atık su sorununu çözmek amacıyla başlattığı Turunçlu-Büyükçat Atık Su Tüneli Projesi'nde kazı çalışmalarının yüzde 92 oranında tamamlandığını duyurdu.

Hatay\

PROJE HAKKINDA DETAYLAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın koordinasyonunda, İLBANK, Emlak Konut GYO ve HATSU iş birliğiyle yürütülen bu önemli proje, 11,2 kilometre uzunluğundaki atık su tünelini içeriyor. Proje ile birlikte atık sular, Asi Nehri'ne ulaşmadan Büyükçat İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ne taşınacak ve arıtılan sular tarımsal sulamada yeniden kullanılabilecek.

Hatay\

ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

HATSU yetkilileri, yerin 28 metre altında devam eden çalışmaların tamamlanmasının ardından Antakya, Defne ve Samandağ'ın modern bir atık su altyapısına kavuşacağını belirtiyor. Bu süreç, Asi Nehri'ndeki kirliliğin azalmasına ve çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkılarda bulunacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.